fredag 8. februar 2008

Hanoi


Som de bibliotekarene vi er måtte vi innom litteratur-tempelet. Det var en stille oase, veldig flott. Disse fuglene som står på skilpadder klarte vi ikke å få noen forklaring på, selv om det er nødt til å være en... Morsomme var de i alle fall.


To utrolig sære opplevelser, en i Ho Chi Mihn-byen (besøk på gjenforeningspalasset, som var så slitent og gammelt at vi glemte å ta bilder av det til det var for seint) og en i Hanoi. Sigrid ville absolutt se gamle Ho Chi Minh - og nå snakker jeg om den mumifiserte statslederen, så vi dro til mausoleet hans. Telefoner og kameraer måtte legges igjen, vi hadde følge av hvitkledde militære, og i det hele tatt. Sikkerheten var høy. Stakkars mann som ligger der på utstilling i år etter år, som bare ville kremeres og spres over det landet han var så glad i. Hm.

Vi spiste middag på gatekjøkken. Igjen, minikrakker, men nudelsuppen var veldig god. Vi vet ikke hva slags kjøtt det var i den, men krydderet vi hadde oppi var sterkt!

Da vi hadde vært kalde lenge nok, dro vi tilbake til Bangkok. Tok taxi til flyplassen, og hadde ikke veldig god tid. Da passet det dårlig å punktere, ikke sant Sigrid?

Ingen kommentarer: