mandag 18. januar 2010

Island, illustrert utg.

Vi begynte turen med å dra på bading, men siden det var mørkt før vi kom fram til den Blå Lagune, har jeg ingen visbare bilder derfra. Det som kan sies er at det er utrolig godt å senke kroppen ned i vann med 36-39 grader utendørs, når det er 2-3 grader på land. Kjente det fort om skuldrene var over vannskorpa!
Jeg følte meg litt forblåst på Island, spesielt ille var det vel ved Gullfoss. Flott var det likevel!
Neste stopp på vår Golden circle-tur var Geysir-området. Ganske spesieltå se på, både at vannet koker i bakken, og når trykket blir så stort at det utvikler seg til en Geysir.
Dette er Strokkur. Bare en liten pusling som skyter 25-30 meter opp i lufta med 5-10 minutters mellomrom. Faktisk så fikk vi med oss en trippelutblåsning, men da var den ikke mye høy i hatten i lang tid etterpå. Mistet vel litt av piffen, tenker jeg!
Etter enda litt bussing stoppet vi ved Tingvellir, der det islandske parlamentet holdt til fra 930-utpå 1800-tallet en gang. På selve thingvollen er det lite å se annet enn en flaggstang, men det som var spennende å se her var møtet mellom den eurasiske og den amerikanske kontinentalplaten. Dalen utvider seg nemlig med 2 cm i året og det vises på sprekker og "vegger" i naturen.
Mor og Sigrid koser seg i vindkastene!

Litt usikker på hva Sigrid holder på med her.
På lørdag hadde vi lyst til å kikke litt i byen, og se litt på den fantastisk store Hallgrimskirka. De brukte 49 år på å bygge den. Den har plass til 1200 mennesker og tårnet er 74 meter høyt. Vi fikk ikke komme inn og se hvor fantasktisk den etter sigende skal være, for de holdt på med noe oppussing ved inngangen. Siden det i tillegg til vind (!) denne dagen øste ned, følte vi ikke for å sightsee'e mer i byen, men tok drosje opp til Perlan for å drikke kaffe. Der ble vi møtt av denne muntre gjengen.

Etterpå dro vi til Kringla kjøpesenter og brukte litt penger. Er redd det ikke var turens høydepunkt for far. OK, det var vel ikke høydepunktet for noen av oss, men vi andre liker i alle fall å shoppe!

Ingen kommentarer: