torsdag 15. oktober 2009

Bildekavalkade Jordan, del 3, Dana

Campen i Dana naturreservat var en luksuscamp. Vi hadde tomannstelt med ordentlige madrasser og vi satt ved bord og spiste buffet. Buffeten ble litt kjedelig etterhvert siden det var samme mat til lunsj og middag flere dager på rad. Det var til og med do og dusj i campen!


Her er vi på vår første tur i reservatet. Hadde med oss en lokal guide, som jeg desverre ikke fikk med meg navnet på. Koselig type som spøkte og vitset med oss.

Det var det året det var så bratt!

Utrolig landskap. Formasjoner som overhodet ikke så naturlige ut over alt, og det er skapt av vind og vann.

Måne over Dana.

Før og mellom slagene slappet vi av i skyggen av kamelhår. Det var varmere enn normalt i oktober, og for oss nordboere var det tidvis svært nødvendig med skygge...

Dana var på ingen måte det tørreste og bruneste stedet i Jordan, men sent på høsten var det likevel koselig å se blomster i all sin prakt.

Første lange økta gikk på Rummana trail. Campen heter forøvrig Rummana Camp.

I Dana-reservate finnes flere klimasoner, og det er variert dyre-, fugle- og planteliv. På den første turen så vi fjellgeiter! Det er utrolig hvor de kommer fram!

Gamle Dana village, fra ca. 1500-tallet. Det bor fremdeles noen der, men de fleste har flyttet til den nye landsbyen litt lenger oppe.

Ingen kommentarer: