tirsdag 22. januar 2008

Hanoi venter!

Hgo Mon-porten, inn til citadellet
Sigrid poserer foran vanngraven ved Citadellet i Hue
Vi tok en baattur paa Parfymefloden. Stolene er ikke alltid beregnet paa voksne europeere!

Saa er det allerede siste etappe paa turen vaar, disse ukene gaar litt fort, selv om vi snakket i gaar om at vi har litt hjemlengsel... Mest paa matfronten. Uansett, naa har vi handlet fra oss i Hoi An, det ble vel litt dyrere enn planlagt, siden det regnet fire dager paa rad (er ikke saa fristende aa dra paa stranda eller paa sightseeing i regn). Vi fikk i alle fall sydd oss masse veltilpassede klaer, som i hovedsak er sendt hjem med raadyr luftpost. Hoi An var virkelig koselig, glad vi ble der saa lenge, naar vi likevel dro fra Nha Trang vel tidlig.


Den 20. januar (herregud, er det vinter???) satte vi oss paa bussen til Hue. Hue er Vietnams tidligere hovedstad, med masse muligheter for sightseeing og ikke minst god mat. Vi vet vi er i et omraade med ustabilt vaer, men solen smilte til oss og vi koste oss veldig med aa gjoere lite eller ingenting de to dagene vi var der. Cyclo-sjaafoerene var i overkant innpaaslitne, siden vi er nordmenn liker vi jo aa gaa, men vi hadde mye av tida en sykkel eller to i haelene. Vi fant citadellet - nesten uten aa ga feil, og saa oss rundt paa masse utbomba kulturhistorie. Skamme seg USA (og franskmenn og soer-vietnamesere, og hvem andre som naa har gjort sitt for aa oedelegge). De holder paa aa restaurere, eller bygge opp igjen, saa dette vil bli en finere og finere plass framover. Vi fikk ogsaa tatt oss en drink i 16. etasje paa Imperial (Hues eneste 5-stjernes hotell), foer vi spiste 6-retters middag paa La Carambole. Jada, vi vet aa kose oss! Naar jeg foerst er inne paa aa kose oss, saa er det bare denne kvlden og aromaterapien i Hoi An som kan kalles luksus av det vi har unnet oss. Vi er saa forsiktig med penger at det nesten er ekkelt.


Saa, i gaar ettermiddag satte vi oss paa nattoget til Hanoi. Toget var helt greit, men vi visste at vi skulle opp tidlig (toget kommer fram litt over kl 04) saa vi slokket lyset allerede ved 20-tida, nesten klar for aa sove oss gjennom midtre Vietnam. Her er det beinkaldt! Vi sitter i hotellets "restaurant" og venter paa at noen stakkarer skal dra, slik at vi faar rommet deres. Det skal visst skje 8.30, saa vi har enda et par timer aa vente. Da er det veldig kjekt at vi kom inn paa bloggene. Noe fornuftig maa vi jo kunne gjoere her vi sitter med alle genserene paa og sokker i sandalene... Skal til og med laste inn noen bilder!
(Har faatt lest alle gratulasjonene til Sigrid!)


Ingen kommentarer: