tirsdag 8. januar 2008

Her er vi igjen!!!




Dagene gaar saa fort naar en har ferie! Det er allerede maaaange dager siden vi foerst oppdaget at Gro's flotte telefon som kunne publisere blogginnlegg med bilder ikke fungerer saa flott i det store utland likevel... Her i Ho Chi Minh/Saigon har vi tatt oss tid til aa skrive litt igjen, og vi skal til og med se om vi faar overfoert noen bilder.

Siden sist har vi vaert i Angkor Wat! Og mange andre templer, men det er vel Angkor Wat som er det mest kjente av dem. Planen var aa se soloppgangen over tempelet og vi var virkelig tidlig ute for aa faa de beste plassene. Kl 04.45 gikk bussen, og det var bekmoerkt naar vi kom fram. Vaglet oss opp som perler paa en snor og fikk servert te og ventet. Og ventet. Og... Det ble lysere etter hvert, faktisk saa lyst at vi innsaa at det ble ikke noen soloppgang paa oss denne morgenen, det var for overskya. Nedtur? Vi fikk da sett Wat'en og etterpaa dro vi til Ta Prohm, ogsaa kallt Angelina Jolie-tempelet. Der Tomb Raider filmen er fra, vet dere... ENORME traer midt inni templer og rundt murer og over alt egentlig. Siden dagen starta saa tidlig (er ikke noe latmansliv aa vaere paa ferie maa vite) rakk vi ogsaa en sykkeltur til en landsby noen km utenfor Siem Reap. Veldig morro aa sykle gjennom landsbyen, masse aa se og alle hadde en veldig fin tur utenom Gro som sykla mesteparten av turen med flatt bakdekk... Godt med massasje dager etterpaa! Dro fra Siem Peap med fly 5. januar, og kom til Pnom Pehn, Kambodsjas hovedstad etter 50 minutters flytur. Her opplevde vi litt nyere historie, da vi var aa saa paa Pol Pot's torturkammer og Killing fields, sterkt! Fikk ogsaa med oss litt gammel historie her med Royal Palace og Silver Pagoda.... Kvelden ble avsluttet med grillede insekter, smakfullt!

Naa er vi i Vietnam, kryssa grensa med baat i gaar, fin tur langs Mekong. Vi overnattet i Chau Doc, der den heftigste opplevelsen var motorsykkeltur opp til Sam mountain med enkelte halv-ville sjaafoerer.... I dag har vi hatt en lang busstur, med mange svisker paa bilradioen, til Ho Chi Minh - byen. Vi begynner allerede aa bli eksperter paa aa krysse gata, maa passe seg for lastebiler, busser, biler, motorsykler, sykler, cykloer og gaaende... MANGE av hver! Rush i Norge blir aldri det samme mer!

I morra sier vi farvel med reisefolget og saa er det bare oss to....

Ingen kommentarer: