torsdag 3. januar 2008

Kambodsja-inntrykk

Jada, vi fikk bagasjen vaar i tide til aa kle oss pent til nyttaarsfeiringa... Etter en dag til i Bangkok, der vi stort sett shoppet og/eller tok det med ro, traff vi foelget vi skal reise sammen med. Vi er 12 stk, desverre bare en mann, og han er gift, men en kan jo ikke faa alt heller. Det er er trivelig gjeng som stort sett kommer naar vi skal og gjoer det vi boer... De er lette aa snakke med, alle er engelskpraaklige i utgangspunktet, om ikke fra samme land. Vi er ogsaa fint spredt i alder fra 20 aar til noen-og-femti.
Kl 07.00 onsdag 2. januar satte vi oss i bussen og hadde en lang busstur foran oss. Foerst 4 timer til grensa mellom Thailand og Kambodsja og deretter 5 timer til paa veier stort sett uten asfaltdekke fra grensa til Siam Reap. Det gikk saa fint! Alle var innstilt paa at det kom til aa ta tid og vaere ristete, og selv om vi var litt stoele paa slutten, var det ikke noe aa klage over. Vi tok en felles middag paa en fancy restaurant med uuuutrolig god mat og deretter bar det rett i seng for en del av oss.
Foerste hele dag i Kambodjsa/Siam Reap ble lang. Heldigvis var det overskya og ikke saa varmt til aa begynne med, men det ble over 30 grader i skyggen etterhvert. Dette er "kaldt" paa disse trakter... Selv med mye drikke var det ingen som var synderlig noedt paa do i loepet av dagen. Hm... Vi begynte med aa se Elefant-terrassen, og Lepra-kongen, og jeg husker ikke alt... Spiste lunsj ca kl 13 og saa deretter paa ett tempel til foer vi rushet tilbake til hotellet for "omrokkering" og ut til en naerliggende lansby for hjemme-hos-middag. Der ble vi moett av horder av unger som er utrolig sjarmerende, og ganske saa uimotstaaelige. Middagen var igjen god og etterpaa (foer ogsaa, for den del) var vi en del av underholdningen sammen med disse ungene. I det huset vi besoekte bodde det visst 14 unger. Ja det var litt braak, men skit au. En opplevelse en virkelig kommer til aa huske.
I morgen skal vi opp foer sola, slik at vi faar med oss soloppgangen fra Angkor Wat. En ny lang dag med utrolige inntrykk av syn og lukt og lyd.
Har proevd aa sende bilder, men faar det ikke til, proever igjen naar vi kommer til Vietnam.
For flere detaljer, se igjen Sigrids blogg: Saann gaar no dagan... :-)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hei dere, og Godt Nytt År!

Veldig moro å lese fra turen deres:) Fortsett å skrive, det er flott "å være med" på opplevelsene deres! Skulle gjerne vært der på ordentlig!

Klemmer fra Kjerstin, fremdeles sprekkferdig - og nå også med bihulebetennelse...;)

Anonym sa...

Håper dere forstatt har det bra. Litt dårligere med internett tilgang ser det ut for!

Kjedelig på jobb så jeg håpet å finne noen nye reisebrev å kose meg med ;-)

Ellers bra her. Snø og akeføre ute. De siste dagene har vi feriet 2 års dag og vært på juletrefest. Eksotisk for en asiat ihvertfall. Håper turen fortsatt er vellykket og god tur videre. Venter i spenning på neste oppdatering!

Klem Birre